Neem contact met ons op

Run een duurzaam bedrijf met een commercieel zonnepanelensysteem

Waarom bedrijven het meest profiteren

Aangezien veel bedrijven het grootste deel van hun energie overdag verbruiken, kan de energie die door een commercieel zonnepanelensysteem produceert onmiddellijk gebruikt worden om minder energie uit het elektriciteitsnet te gebruiken. Overtollige energie (vooral in het weekend, wanneer het bedrijf minder energie verbruikt) kan opgeslagen worden in een batterij of aan het net worden teruggeleverd tegen een teruglevertarief - zo creëert zonne-energie passieve inkomsten voor het bedrijf.
 

Zonlicht omzetten in elektriciteit

In slechts 1 uur krijgt de aarde meer energie van de zon dan onze samenleving in een jaar verbruikt. Maak van de zon uw nieuwe energieleverancier. Het fotovoltaïsch effect maakt het mogelijk om elektriciteit op te wekken uit zonlicht. Elk fotovoltaïsch zonnepaneel bestaat uit vele cellen. Deze cellen zijn gemaakt van silicium, een halfgeleidend materiaal. Deze siliciumcellen absorberen het zonlicht, waarbij elektronen in beweging worden gebracht waardoor een elektrische stroom ontstaat. Fijne metaaldraden op het oppervlak van de cel, vingers genaamd, vangen deze gelijkstroom (DC) op. Vervolgens verlaat deze stroom de cel via dikkere metaaldraden, contactrails genaamd. Een omvormer voor zonne-energie zet deze gelijkstroom later om in wisselstroom (AC).

PV-zonnepanelen zijn er in verschillende maten

Commerciële zonnepanelen die gewoonlijk worden gebruikt voor dakinstallaties op fabrieken en kantoorgebouwen zijn meestal panelen met halve cellen van 120 of 144 cellen.

 

Zonne-energie opslaan om het eigen verbruik te maximaliseren

Een zonnepaneelinstallatie produceert elektriciteit zolang de zon schijnt. Het energieverbruik van bedrijven piekt vaak 's middags. Dit komt overeen met de piekenergieproductie van het PV-systeem – een geweldige match. Daarom zijn batterijen misschien niet nodig. Deze batterijen kunnen echter wel gebruikt worden om het eigenverbruik van de energie te maximaliseren. Bijvoorbeeld voor periodes waarin het bedrijf overdag of in het weekend niet actief is. Een alternatief voor zonnebatterijen is om overtollige energie terug te leveren aan het net, om zo een positieve cashflow te creëren. Onze lokale PV-installatiepartner helpt u te bepalen welke optie het meest zinvol is voor uw bedrijf!

Wat onze klanten over ons zeggen

Als u zonnepanelen van Sharp wilt kopen, dan neemt u contact met ons op via het contactformulier. Wij sturen uw aanvraag door naar een lokale installateur!

Zonnepanelen   |   Ondersteuning op het gebied van zonne-energie   |   Nieuws op het gebied van zonne-energie   |   Over Sharp Solar

Volg SHARP Solar EMEA op LinkedIn    |   Twitter   |   YouTube

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief voor installateurs, distributeurs en projectpartners.